Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Waarom is het leuk om lid te worden van Respondenten.nl?

Jouw mening is belangrijk! Wij werken voor bekende merken en opdrachtgevers die allemaal benieuwd zijn naar jouw mening. Je krijgt bijvoorbeeld de kans je mening te geven voordat nieuwe producten op de markt komen en jouw mening kan daarin echt een verschil maken. Verder ontmoet je mensen met dezelfde interesses (een groep motorrijders die over een nieuw motortijdschrift gaan praten) of mensen in dezelfde levensfase (bijvoorbeeld een groep jonge moeders die over luiers praten) of mensen met hetzelfde beroep (bij business to business onderzoek). Bovendien werkt het stimulerend en inspirerend om verschillende meningen te horen tijdens een groepsdiscussie.

Hoe zit het met de vergoeding?

Natuurlijk staat er ook een vergoeding tegenover het meedoen aan onderzoeken. Je ontvangt deze vergoeding van onze opdrachtgever, zij bepalen dan ook de hoogte van de vergoeding. Wat betreft de onderzoeken op locatie kun je rekening houden met ongeveer €40 voor een onderzoek van een uur. In het geval van een online vragenlijst wordt de vergoeding uitbetaald in punten. De punten kunnen worden ingewisseld voor Bol.com cadeaubonnen waar je vervolgens iets leuks van kan kopen!

Hoe vaak gaan jullie mij benaderen?

Zodra het inschrijfformulier bij ons is aangekomen kom je in ons bestand. Je hoeft niet bang te zijn dat wij je vanaf dat moment dagelijks lastig gaan vallen met allerlei telefoontjes of mailtjes. Respondenten mogen maximaal 1 x per half jaar meedoen aan een onderzoek, dus het kan best gebeuren dat je een tijdje niets van ons hoort.

Hoe zit het met mijn (bijzondere) persoonsgegevens?

De AVG is gemaakt om consumenten te beschermen. Wij respecteren deze wet. Een extra zekerheid dat wij zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om zullen gaan. Dit betekent dat wij nooit zullen proberen je iets te verkopen en niet meedoen aan spam, junkmail of andere van dat soort activiteiten. Wanneer jij als respondent deelneemt aan een marktonderzoek kunnen je gegevens met onze opdrachtgevers worden gedeeld. Wij delen alleen gegevens die relevant zijn voor deelname aan het marktonderzoek waar jij voor bent uitgenodigd en/of waar je aan deelneemt. Respondenten.nl verwerkt je persoonsgegevens omdat zij daarvoor, in de woorden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG, privacywetgeving), een ‘gerechtvaardigd belang’ heeft. Dat houdt in dat wij je gegevens mogen verwerken omdat dat nodig is voor onze bedrijfsuitoefening, zolang jouw privacybelangen niet in de knel komen.

Als we voor de verwerking van bepaalde persoonsgegevens jouw toestemming nodig hebben, zullen we die gegevens pas verwerken als we jouw toestemming hebben gekregen. Dit zijn de zogenoemde bijzondere persoonsgegevens. Omdat we deze gegevens niet lang mogen bewaren, kan het voorkomen dat we sommige vragen nog een keer stellen, terwijl jij deze een half jaar daarvoor ook al hebt beantwoord. Ons privacy statement kun je lezen op www.respondenten.nl/privacy

Hoe gaat het precies als jullie mij uitnodigen?

Wanneer jij je aanmeldt via een link in de uitnodigingsmail of via de website, dan kijken we eerst of je goed in de doelgroep valt voor het desbetreffende onderzoek. Mocht dat zo zijn, dan nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om wat extra vragen te stellen en eventueel een afspraak in te plannen. Op het moment dat wij jou bellen kan je zelf beslissen of je wel of niet mee wilt doen. Heb je geen zin of geen tijd? Dat maakt niks uit. Er komt vast wel weer een volgende keer. Wat betreft de online vragenlijsten kan je een mail met een link naar de vragenlijst verwachten.

Wie kunnen zich allemaal inschrijven?

In principe kan iedereen meedoen aan marktonderzoek; mannen, vrouwen, jongeren, senioren, iedereen uit heel Nederland. Het enige belangrijke is dat je het leuk vindt om je mening te geven over nieuwe producten, reclames, enzovoort.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als respondent?

Je geeft eerlijke antwoorden op de vragen over jezelf en je gewoontes en je komt de afspraken na.

Zo kom je op tijd bij het onderzoek op locatie en je geeft je volledige aandacht tijdens het gesprek.

Ben je verhinderd? Dan zeg je op tijd af (d.w.z.. 24 uur van te voren).

Meedoen aan onderzoek, hoe werkt dat?

Mocht je per e-mail een uitnodiging ontvangen voor de online vragenlijsten, dan kan je deze op elk moment en op elke gewenste locatie invullen. Mocht je worden uitgenodigd voor een onderzoek op locatie, dan is dit een ander verhaal. In dat geval ga je op het afgesproken tijdstip naar de locatie van het onderzoek. Alleen of met een groepje mensen ga je daar praten over een bepaald onderwerp. Het gesprek heeft een informeel en relaxed karakter. Na afloop van het onderzoek ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding wordt contant uitbetaald of binnen twee weken overgemaakt op je bankrekening. Tijdens het gesprek stelt de interviewer vragen om erachter te komen waarom je bepaalde dingen vindt of denkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er persoonlijke vragen gesteld worden. Tijdens het onderzoek worden meestal aantekeningen gemaakt door een notulist en is er eveneens een camera aanwezig. Deze camera zorgt ervoor dat bepaalde mensen mee kunnen kijken met het gesprek en er kunnen video en/of geluidsopnamen gemaakt worden die later gebruikt worden als naslagwerk.

Wat als ik niet langer lid wil zijn van het panel?

In jouw Mijn-omgeving heb je de mogelijkheid om je uit te schrijven. Daarnaast kun je het ons op ieder moment per e-mail of telefonisch laten weten, dan verwijderen wij jouw gegevens uit onze database.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur een mail naar info@respondenten.nl of bel naar 020-4897680.